IPS Nicolae la hramul parohiei din Fredericksburg: Sf. Calinic a transmis tradiția rugăciunii isihaste pe meleagurile noastre

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie de hramul parohiei românești „Sfântul Calinic de la Cernica” – Fredericksburg, din statul american Virginia.

Alături de Părintele Mitropolit, la slujbă au slujit Pr. paroh Ionel Sătnoianu, Pr. Cosmin Antonescu și Pr. Nicholas Pappas.

În cuvântul rostit, Mitropolitul celor două Americi a vorbit despre viața Sfântului Calinic de la Cernica, cel care face parte din seria sfinţilor „care au promovat și transmis mai departe tradiția rugăciunii isihaste pe meleagurile noastre”.

„Suntem și noi invitați să învățăm despre rugăciune și isihasm și să ne aprofundăm viața noastră personală de rugăciune”, a îndemnat Înaltpreasfinţia Sa.

Programul liturgic al hramului parohiei din Fredericksburg a început vineri, 8 aprilie 2022, prin Denia Acatistului Bunei Vestiri, oficiată de IPS Nicolae împreună cu Părintele paroh și Pr. John Katsoulis.

Întrucât în unele parohii din diaspora atunci când sărbătorile mari cad în timpul săptămânii programul liturgic este extins, așa încât să poată participa la slujbe cât mai mulți credincioși.

Foto credit: Parohia „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” Fredericksburg / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente