IPS Mitropolit Nifon a liturghisit la hramul Mănăstirii Peștera. „Cei doi apostoli sunt modele de misionari dedicați slujirii lui Dumnezeu”

IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a liturghisit de Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel la Mânăstirea Peștera Ialomiței, Protoieria Pucioasa, cu ocazia hramului acestei vechi vetre de spiritualitate românească, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția sa a hirotonit în preot pe tânărul diacon Stancu Marin pe seama Parohiei Speriețeni, Protoieria Târgoviște Sud.

În cuvântul său, ierarhul a evidențiat rolul Sfinților Apostoli Petru și Pavel în istoria mântuirii, în constituirea și dezvoltarea Bisericii primare, reliefând aspectele cele mai importante ale operei lor misionare. Prin viața, activitatea și scrierile lor, cei doi mari apostoli ai Bisericii creștine sunt modele de misionari dedicați slujirii lui Dumnezeu și propovăduirii principiilor de viață creștine.

La Mânăstirea Peștera, din inițiativa și cu implicarea directă a Înaltpreasfinției Sale, a fost construită o biserică și o stăreție nouă, precum și Centrul Cultural-Misionar și Arhondaricul.

Comentarii Facebook


Știri recente