IPS Mitropolit Irineu a sfințit Biserica „Sfinţii Împăraţi” din Parohia Stănceşti-Larga

În Duminica a v-a după Rusalii, 24 iulie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Parohia Stănceşti-Larga, Comuna Muşeteşti, judeţul Gorj. La eveniment au fost prezenți în prezenţa a câteva sute de credincioşi din comună şi din localităţile învecinate, după cum ne-a precizat Profesor Vasile Gogonea.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a spus că cea mai sfântă și cea mai deplină rugăciune pe care noi o putem aduce Lui Dumnezeu este Sfânta Liturghie. Această jertfă pe care Atotputernicul Dumnezeu ne-a dat-o este prilejul cel mai plăcut înaintea Lui ca noi să fim primiți, fiecare în parte, în Biserica lui Dumnezeu ca în Casa Părintelui Ceresc.

„Când la rugăciune, noi am chemat puterea Lui Dumnezeu ca să resfințească biserica aceasta și când am numit-o «Casa Tatălui Ceresc», deci, Casă de rugăciune, unde cu toți suntem primiți, cu toții suntem așteptați de la casele noastre, ca Duminica și sărbătoarea, aici să ne aflăm pacea și liniștea, să primim puterea Lui Dumnezeu, ca întorcându-ne acasă la noi, să ducem mai departe viața noastră, până în clipa în care Creatorul nostru ne va chema, în ziua despărțirii noastre de trup, ca să fim răsplătiți pentru faptele noastre, cu Împărăția Cerurilor. Biserica, așa cum se adeverește întru totul, este «mama» noastră. Ea este aceea care poartă grijă de sufletul nostru, mai mult decât de viața noastră pământească”, a explicat ierarhul.

Biserica din zid a fost ridicată între anii 1975-1985, pe ruinele unei biserici mai vechi, din lemn, construită la 1720, iar începând cu anul 2012, sfântul locaş a intrat într-un amplu proces de consolidare şi restaurare, lucrările fiind finalizate în acest an, cu sprijinul autorităţilor publice locale şi a enoriaşilor în frunte cu preotul paroh Nicolae Dionisie Tătaru. În cadrul Sfintei Liturghii a fost săvârşită hirotonia întru preot a diaconului Stelian Ovidiu Grama, pe seama Parohiei Bârseşti, Protoieria Târgu Jiu Nord şi a fost hirotonit întru diacon teologul Mircea Bivolaru, pe seama Parohiei Godineşti, Protoieria Târgu-Jiu Nord. Sfânta slujbă s-a desfășurat în acordurile Grupului psaltic al Catedralei Mitropolitane «Sfântul Mare Mucenic Dimitrie» din Craiova! Au primit gramate chiriarhale de mulţumire mai multe persoane pentru strădania la înfrumuseţarea bisericii, iar preotul paroh Nicolae Dionisie Tătaru a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente