IPS Mitropolit Andrei la hramul Mănăstirii de la Dâncu

Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, doctor fără de arginți, sărbătorit în 27 iulie, a fost prăznuit în mod deosebit la Mănăstirea Dâncu din comuna clujeană Aghireșu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost prezent la hramul noii mănăstiri din localitate, înființată în anul 2014.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie începând cu ora 10:00, pe o scenă amenajată în curtea bisericuței de lemn, avându-i alături pe Arhid. Claudiu Ioan Grama, consilier pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, pe protopopul de Huedin, Pr. Dan Lupuțan, și alți preoți din parohiile învecinate și fii ai satului Dâncu.

Credincioșilor adunați în număr mare, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit în cuvântul rostit despre viața Sfântului Pantelimon și i-a îndemnat să îi urmeze exemplul: fie viteji și statornici în credință asemenea lui. De asemenea, Mitropolitul Clujului a condamnat recentul atentat petrecut în bisericuța Sfântul Ștefan din Saint Etienne du Rouvray, Franța, în care părintele Jacques Hamel, de 84 de ani, a fost ucis de teroriști.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de studenți ai Facultății de Teologie din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente