IPS Laurențiu: Femeia gârbovă reprezintă gârbovia întregii lumii, greutatea păcatului

Femeia aceasta gârbovă nu reprezintă doar suferința fizică a unor oameni, ci gârbovia întregii lumi, greutatea păcatului care l-a făcut pe om să se îndepărteze de Dumnezeu și de aceea a fost rânduită mântuirea prin Iisus Hristos, a subliniat IPS Laurențiu în predica rostită duminică în Biserica Sfântul Nicolae din Făgăraș.

Reflectând în continuarea asupra textului evanghelic duminical (Lc. 13: 10-17) Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că mai presus de legea fizică a gravitației, suntem atrași de cele pământești care fac dificilă relația cu Dumnezeu.

Vindecarea celei care timp de 18 ani nu putea privi la cer, ci doar spre pământ, este o prevestire a vindecării făcute de Fiul lui Dumnezeu, Cel născut din peștera Betleemului pentru a mântui întreaga lume, a mai spus Mitropolitul Ardealului.

Este foarte important să înțelegem că fiecare în parte simțim folosul pe care îl are pentru noi gravitația, atracția pământului. Simțim și grija prea multă față de pământ, legătura iubirii de posesie pentru bunuri pe care nu le avem în stăpânire, ci doar în folos, simțim că rămânem gârboviți, nu putem privi spre lumină, spre soare, a subliniat ierarhul.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, lăcașul de cult în care a slujit Părintele Mitropolit duminică a împlinit recent 320 ani de existență. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte Pr. Marius Corlean protoiereul protopopiatului Făgăraș 1, și Pr. Ion Tărcuță, protoiereul Protopopiatului Făgăraș 2.

La final, părintele paroh Marcel Dobrea a prezentat proiectele desfășurate în acest an cu tinerii dar nu numai prin Asociația Doamna Maria Brâncoveanu, cu implicarea doamnei preotese Natalia Corlean și a altor oameni apropiați comunității parohiale. Pentru implicarea lor în toate activitățile aceștia au primit acte de recunoștință din partea Bisericii „Sfântul Nicolae” din Făgăraș.

În aceeași zi IPS Laurențiu a sfințit monumentul eroilor din curtea Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din cartierul făgărășean Galați.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente