IPS Laurențiu despre vindecarea fiului lunatic: „Mântuitorul a făcut trei tămăduiri”

Reflectând asupra textului evanghelic citit în Duminica a patra din Post, IPS Laurențiu le-a explicat credincioșilor din Brașov faptul că prin vindecarea fiului lunatic, Mântuitorul a făcut trei tămăduiri: „l-a vindecat pe cel chinuit de diavol, l-a vindecat de necredință și îndoială pe tatăl copilului și apoi i-a vindecat de îndoială și pe ucenicii Săi”.

„Iată, în aceste momente în care avem nevoie de mai mult ajutor ca să ajungem la final, să putem împlini călătoria noastră prin Postul Mare, observăm câte ispite și câte piedici ne poate pune în cale vrăjmașul”, a continuat Mitropolitul Ardealului.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat duminică, 18 martie 2018 Liturghia Sf. Vasile cel Mare în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” din cartierul brașovean „Bartolomeu”, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Părintele Mitropolit a amintit faptul că „în această duminică atenția s-a îndreptat acum de la preocuparea față de propria mântuire, față de călătoria aceasta a noastră pe drumul spre Înviere, spre Pătimirile Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Astăzi am auzit prima vestire pe care a făcut-o Mântuitorul Hristos despre ceea ce i se va întâmpla”, a spus IPS Laurențiu.

Despre vindecarea fiului lunatic, ierarhul a subliniat faptul că a fost prezentată în acest moment din Post pentru a fi încredințați că „și cei mai aprigi și mai dușmănoși demoni pot să fie înlăturați prin post și rugăciune, depinde însă de credința noastră”.

Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, parohul bisericii Vasile Zărnescu și alți slujitori ai sfintelor altare.

La final Părintele Mitropolit i-a oferit preotului Vasile Zărnescu distincția „Crucea șaguniană pentru clerici” ca semn de prețuire pentru întreaga activitate pastoral-misionară și pentru jertfa depusă la ridicarea unei biserici monumentale în Brașov.

Credincioșii au avut prilejul de a aduce cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse duminică de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente