ÎPS Laurenţiu despre salutul pascal: Niciun fel de binețe nu se compară cu această mărturisire a credinţei

„Să ne exprimăm bucuria Învierii şi să o mărturisim prin acest minunat salut „Hristos a Înviat!”. Orice fel de bineţe pe care ne-o dăm de obicei, orice fel de cuvânt frumos cu care ne întâmpinăm unii pe alţii nu se compară cu această mărturisire a credinţei că într-adevăr Hristos a Înviat, iar cel care ascultă sau primeşte această binecuvântare trebuie să răspundă, să confirme cu „Adevărat a Înviat”. Cu adevărat Hristos a înviat pentru fiecare dintre noi”, a spus ierarhul în predica din noaptea de Paști.

Înaltpreasfinţia Sa a slujit la Catedrala din Sibiu. Slujba Învierii a fost oficiată în aer liber, iar Sfânta Liturghie în interiorul lăcaşului de cult cu respectarea normelor de siguranţă sanitară.

Credincioşii prezenţi la slujbă au primit Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de membrii Coralei „Timotei Popovici”, dirijată de pr. lect. univ. Dan Alexandru Streza.

După Slujba Învierii, credincioşii au primit pâinea sfinţită numită „paşti” din mai multe locuri amenajate în preajma Catedralei, pentru a se evita înghesuiala şi pentru a se respecta distanţarea sanitară.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente