IPS Laurențiu: Cea mai mare amăgire a diavolului este să ne facă să credem că nu avem nici o răspundere pentru păcatul săvârșit

Comuna Lisa din județul Brașov a sărbătorit duminică, 9 iulie 2017, împlinirea a 490 ani de la prima sa atestare documentară. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate.

Din sobor au făcut parte: părintele protosinghelul Atanasie Roman, starețul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, părintele Marius Corlean, protopopul de Făgăraș 1, precum și ieromonahi, preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul Anatoly din Brașov.

În cuvântul rostit, IPS Laurențiu a explicat credincioșilor Evanghelia citită la Sfânta Liturghie din Duminica a 5-a după Rusalii, în care a fost prezentată minunea vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarei, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Dușmanul cel mai mare al vieții noastre este diavolul. El ne urăște și încearcă să ne păcălească. Cea mai mare dintre amăgiri este să ne facă să credem că nu avem nici o răspundere pentru păcat și să dăm vina pe el. Trebuie să fim foarte atenți cu noi înșine și să încetăm a da vina pe alții pentru greșelile noastre. Niciodată nu ne considerăm vinovați și totuși există un moment când trebuie să fim sinceri, în fața altarului la împărtășirea din Trupul și Sângele Mântuitorului, a subliniat ierarhul.

La final, părintele paroh Sergiu Dudan i-a mulțumit ierarhului pentru vizita. În continuare, a urmat o slujbă de pomenire a preoților slujitori și a personalităților născute în satul din Țara Făgărașului.

Sărbătoarea satului a continuat la monumentul eroilor din centrul localității unde ierarhul și soborul slujitor au oficiat o slujbă de parastas, iar primarul Gheorghe Moga i-a oferit oaspetelui o diplomă de onoare.

Oficialitățile au transmis mesaje de felicitare, iar grupurile de copii și tineri au oferit momente artistice.

Comentarii Facebook


Știri recente