IPS Laurențiu a prezidat ședința administrativă a protopopilor din Arhiepiscopia Sibiului

La reședința mitropolitană din Sibiu a avut loc vineri, 23 septembrie 2016, o ședință administrativă cu protopopii din Arhiepiscopia Sibiului. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, informează site-ul oficial al  Eparhiei.

La ședință au fost discutate mai multe aspecte ale activității pastoral-misionare și culturale din cadrul celor 11 protopopiate din Arhiepiscopia Sibiului. Cei 11 protopopi au avut posibilitatea să afle mai multe despre proiectele de sprijinire a unităților de învățământ școlar din mediul rural.

Potrivit părintele Cristian Vaida, secretar eparhial, în cadrul sedinței au fost dezbătute cele mai importante subiecte care privesc activitatea cultural misionară a preoților din Arhiepiscopia Sibiului.

În cadrul ședinței administrative cu protopopii s-au discutat aspectele culturale și misionare ale activității preoților din parohii, precum și implicarea protopopiatelor din Arhiepiscopiei Sibiului în ajutorarea școlilor din satele mai mici, unde parohiile cu posibilități materiale reduse vor fi sprijinite de alte parohii și de protopopiate, a declarat părintele Cristian Vaida.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost prezentat proiectul de calendar pe anul 2017 și strategia de organizare a activităților din cadrul Anului omagial 2017.

Totodată, la ședința cu protopopii din Arhiepiscopia Sibiului s-a stabilit și programul sesiunilor de formare continuă pentru preoții din protopopiatele eparhiei și s-au discutat și alte probleme de ordin administrativ.

Comentarii Facebook


Știri recente