IPS Laurențiu a binecuvântat lucrările efectuate la Parohia Săvăstreni, judeţul Braşov

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică, 07 august 2016, Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Nicolae din Parohia Săvăstreni, Protopopiatul Făgăraş 2, judeţul Braşov, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Ierarhul a venit în mica localitate din apropierea Munţilor Făgăraş pentru a binecuvânta lucrările efectuate în ultimii ani la biserica din sat şi pentru a liturghisi aici. Prin eforturile comunităţii locale, sub îndrumarea preotului paroh Cristinel Bica, locaşul de cult a fost renovat la exterior şi înfrumuseţat la interior în ultimii ani. Ierarhul a binecuvântat locaşul de cult cu apă sfinţită şi a felicitat comunitatea parohială pentru aceste realizări din ultimii ani.

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Ardealului l-a hirotesit iconom pe preotul paroh Cristinel Bica şi a oferit acte de cinstire Consiliului şi Adunării parohiale, Primăriei comunei Recea şi mai multor binefăcători. Ierarhul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi credincioşii din localitate care au contribuit la refacerea bisericii parohiale şi i-a felicitat pentru ataşamentul pentru credinţa ortodoxă şi Biserica străbună.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a le-a explicat credincioșilor învățăturile aflate în textul biblic citit în Duminica a VII-a după Rusalii.

Auzind ei că Mântuitorul a săvârşit atâtea minuni, în sufletul lor s-a născut o credinţă puternică şi o nădejde mare că Dumnezeu îi poate vindeca. Au strigat către Mântuitorul şi au cerut să fie miluiţi, iar Mântuitorul i-a întrebat dacă au credinţa că El poate săvârşi această minune. A doua minune prezentată de Evanghelie este cea a vindecării unui mut, a unui om chinuit de demon. Mântuitorul a certat demonul din el şi acesta a plecat din el, spre mirarea oamenilor. Învăţăm că trebuie să alegem din lucrurile care se întâmplă în jurul nostru care sunt minuni şi care sunt fapte obişnuite, a subliniat ierarhul.

La final, părintele Cristinel Bica i-a mulţumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă peste mica localitate făgărăşeană şi i-a oferit în dar o icoană. Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să cinstească moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente