IPS Irineu la hramul Mănăstirii Poșaga: Doamne, bine este nouă să fim aici, pe Taborul luminos al Bisericii Tale!

În ziua praznicului Schimbării la Față a Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent la hramul Mănăstirii de la Poșaga.

Înaltpreasfinția sa a oficiat în 6 august 2017 Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici. În cadrul slujbei, diaconul Horațiu Botar a fost hirotonit preot pe seama parohiei Bucium-Poieni, protopopiatul Câmpeni, informează site-ul Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat scopul misiunii Mântuitorului pe pământ: răscumpărarea omului căzut.

Odinioară ne aflam sub blestem și sub păcat și nu puteam să așteptăm nimic de la Dumnezeul Cel Drept și Sfânt. Însă, în iubirea Sa nemărginită, Tatăl ceresc L-a trimis în lume pe Fiul Său Cel Unul-Născut să pătimească și să moară pentru noi, ca prin credința în El să primim deplina iertare a păcatelor și viața cea nouă și netrecătoare, a explicat chiriarhul.

Prin lucrarea Sa de mântuire, Hristos ne-a scos din starea veche a lui Adam și ne-a transferat într-o stare nouă, ne-a smuls de sub blestem și ne-a așezat sub har, a adăugat IPS Irineu.

Conștienți de ceea ce Hristos a făcut pentru noi, suntem plini de bucurie și de fericire, încât pe bună dreptate putem exclama: «Doamne, bine ne este nouă să fim creștini! Doamne, bine este nouă să fim aici, pe Taborul luminos al Bisericii Tale!» a spus Înaltpreasfinția Sa.

În continuare, arhiereul, soborul slujitor și credincioșii, s-au îndreptat spre noul paraclis, situat lângă un izvor din apropierea Mănăstirii, despre care localnicii spun că are puteri tămăduitoare prin rugăciunile Maicii Domnului. IPS Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a locașului de rugăciune, care a primit hramul Izvorul Tămăduirii.


Mănăstirea de la Poșaga se află într-o zonă pitorească a Munților Apuseni, în apropiere de cursul Văii Arieșului. Vatra călugărească de aici a fost înființată în anii 1950, de părintele Arsenie Praja, cunoscut ca și Pustnicul, și de părintele Ghedeon, parohul din acea vreme al parohiei Poșaga de Jos. În prezent, acest așezământ monastic se află sub conducerea părintelui stareț Teofan Jurca.

Comentarii Facebook


Știri recente