IPS Irineu: Sfântul Nicolae a rămas peste secole un exemplu de mărturisitor al învăţăturilor de credinţă primite de la Mântuitorul Hristos

Marţi, 6 decembrie 2016, de praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a bisericii cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Irodion de la Lainici, de la Căminul pentru Persoane Vârstnice şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 din Craiova, notează site-ul oficial la Mitropoliei Olteniei.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a subliniat evlavia deosebită de care se bucură Sfântul Ierarh Nicolae în rândul credincioşilor din România.

Atât de multe au fost faptele de milostenie şi minunile săvârşite de Sfântul Nicolae, încât el a rămas peste secole un model de vieţuire creştină, un exemplu de mărturisitor al învăţăturilor de credinţă primite de la Mântuitorul Iisus Hristos. El ne-a învăţat să avem inimă iubitoare şi milostivă faţă de semeni, să-i ajutăm pe cei aflaţi în necazuri şi nevoi, a spus Înaltpreasfinția Sa.

 Pentru implicarea deosebită în construirea noii biserici de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova, Nicolae Peca, ctitorul sfântului locaş şi alte persoane care s-au implicat au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

***

Piatra de temelie a Bisericii cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Irodion de la Lainici a fost pusă în urmă cu 17 ani, în 1999, de către Mitropolit Nestor Vorniceascu al Olteniei, dar lucrările de construcţie au fost realizate mult mai târziu, în perioada 2010 – 2013, graţie sprijinului oferit de Nicolae Peca, ctitorul sfântului locaş. După cum a reieşit din Actul de sfinţire, pictura bisericii a fost realizată în anii 2014 – 2015, la iniţiativa preotului slujitor Marcel Răduţ Selişte.

Comentarii Facebook


Știri recente