IPS Irineu: Se cuvine să ne străduim a ne elibera de orice păcat și a ne pune viața noastră în concordanță cu voința divină

Se cuvine să ne străduim a ne elibera de orice păcat și a ne pune viața noastră în concordanță cu voința divină, bine știind că păcatul odată intrat în inimă ne stăpânește, și atunci bucuria duhovnicească se stinge, iar viitorul nostru devine nesigur, a spus Părintele Arhiepiscop Irineu.

Înaltpreafințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat în data de 29 octombrie 2017 Sfânta Liturghie la Biserica Sfânta Treime din municipiul Sighișoara, județul Mureș. Lăcașul de cult a fost construit în perioada interbelică după planurile arhitectului Dumitru Petrescu Gopeș, interiorul fiind pictat de Anastase Demian.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat credincioșii prezenți la slujbă la săvârșirea binelui și la conștientizarea dobândirii Împărăției Cerurilor, noteză site-ul oficial al Eparhiei.

Dacă noi trăim fără rost și fără chibzuință în această lume, înseamnă că ne compromitem pentru totdeauna și în cealaltă lume. Sfântul Apostol Pavel zice clar: «Ceea ce seamănă omul, aceea va și secera». Așadar, acum înțelegem cât de important este să urmăm îndemnul biblic: «Ferește-te de rău și fă binele și vei trăi în veacul veacului», a precizat IPS Irineu.

La final, pentru implicarea în viața parohiei, preoții parohi Petru Bleahu și Mircea Ceușan au fost hirotesiți întru iconom-stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…