IPS Irineu: Prin rugăciunea Sfinților Ioachim și Ana, Dumnezeu le-a trimis floarea cea aleasă a neamului omenesc

„Dumnezeu le-a răsplătit această stăruință și statornicie în rugăciune. Cel care stăruie în rugăciune, acela primește de la Dumnezeu darul pe care îl dorește. Prin această chemare și prin această nevoință a celor doi, Ioachim și Ana, Dumnezeu a adus mai mult decât un copil obișnuit, le-a trimis floarea cea aleasă a  neamului omenesc”, a spus joi Mitropolitul Olteniei.

„Maica Domnului, care a născut pe Mântuitorul Hristos, trebuia negreșit să se nască dintr-o mamă evlavioasă și curată, care este Sfânta Ana, și dintr-un tată credincios și foarte evlavios, care este Sfântul Ioachim. Acești doi părinți ai Maicii Domnului n-au avut copii decât la adânci bătrâneți, când nimeni nu mai spera să poată naște”, a menționat ierarhul.

Totodată, „Dumnezeu a ales ca Sfânta Ana să nască la bătrânețe nu ca să le încerce credința, ci pentru ca această naștere să fie rodul sfințeniei, al rugăciunilor, postului și neîncetatei chemări a lui Dumnezeu”, a subliniat Mitropolitul Olteniei.

Arhiepiscopul Irineu i-a dat exemple de răbdare și rugăciune pe Sfinții Părinți ai Maicii Domnului deoarece „acești doi părinți ai Maicii Domnului au stat permanent în post și-n rugăciune și n-au pierdut încrederea și speranța niciodată”.

Sfinții Ioachim și Ana au avut încredere în puterea lui Dumnezeu și, deși erau oameni bătrâni, nu li s-a părut nefiresc să aibă un copil.

Drept mulțumire pentru că au primit o fiică, Sfinții Părinți ai Maicii Domnului au încredințat-o celor care slujeau la Templu pentru a trăi în curăție.

„Locul acesta a fost încredințat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, pentru că Ea avea să devină Casă a lui Dumnezeu cel Preaînalt, Sfântă a sfintelor, adică Templul lui Dumnezeu, locul în care Fiul lui Dumnezeu s-a zămislit, a crescut în pântece și, la sorocul obișnuit, S-a născut în Betleem”, a încheiat ierarhul.

Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a slujit de Nașterea Domnului la hramul secundar al Mănăstirii Maglavit. Primul hram al așezământului monahal este tot o sărbătoare închinată Maicii Domnului, „Izvorul Tămăduirii”.

Foto: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente