IPS Irineu prezent la hramul Mănăstirii Toţi Sfinţii de la Caşva

Mănăstirea Toţi Sfinţii de la Caşva, Protopopiatul Reghin, și-a sărbătorit în data de 11 iunie 2017 hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

În cadrul omiliei rostite, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat importanța prezenței lui Dumnezeu în viața creștinilor, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Dacă noi ne dăruim lui Hristos în întregime, fără rezerve, atunci El ia sinea noastră, o umple de har şi de lumină, o înnobilează, o sfinţeşte. În acest fel, viaţa se umple de valoare, de sens şi de frumuseţe senină. Sfântul Paisie Aghioritul spunea atât de frumos: Precum copilul suferă când stă departe de mama lui, tot aşa suferă şi omul când se depărtează de Dumnezeu, a precizat ierarhul.


Mănăstirea Caşva are o tradiţie istorică bogată, fiind unul dintre primele aşezăminte monahale din aceste locuri. Construită pe partea stângă a Văii Gurghiului, sub dealul Dumbrăviţa, mănăstirea exista în anul 1473, când stareţul şi călugării de la o altă mănăstire din Moldova s-au refugiat aici din cauza invaziilor tătăreşti sau turceşti.

Aşezământul a fost distrus în 6 decembrie 1761 de armata generalului austriac Bukov. La 18 martie 1994, a fost pusă piatra de temelie, iar în 1995, în ziua a doua de Crăciun, a fost sfinţit paraclisul. În 1996 a fost începută construcţia corpului de chilii şi a bisericii. Aici a avut loc, în 2008, proclamarea canonizării Sfântului Simeon de la Pângăraţi.

Comentarii Facebook


Știri recente