IPS Irineu prezent la hramul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a oficiat luni, 30 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie în Capela Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. La sărbătoarea hramului au fost prezenți profesori și studenți ai instituției de învățământ.

În cuvântul rostit, ierarhul i-a îndemnat pe studenți să privească mereu cu luare aminte la chipurile luminoase ale celor celor trei ierarhi și să le urmeze exemplul, pentru a deveni slujitori devotați ai Arhiereului Hristos, notează site-ul oficial al Eparhiei.

La rândul său, părintele diacon Dragoș-Ioan Șușman, titular al catedrei de Istoria muzicii bizantine și Contrapunct-Armonie, a susținut o prelegere despre importanța Sfinților Trei Ierarhi în evoluția intelectuală și spirituală a tinerilor.

În încheiere, părintele Mihai Himcinschi, decanul facultății, a mulțumit ierarhului pentru implicarea și susținerea învățământului teologic. De asemenea, părintele decan a subliniat buna colaborare dintre conducerea Universității 1 Decembrie 1918 și corpul universitar al Facultății de Teologie.

***

Instituţia academică de învăţământ teologic din Alba Iulia propune trei specializări la nivel de licenţă: Teologie pastorală, Asistență socială și Muzică religioasă. La nivel de masterat, Facultatea dispune de trei specializări: Teologie comparată, Mediere interculturală şi interreligioasă şi Consiliere pastorală.

Comentarii Facebook


Știri recente