IPS Irineu prezent la cursurile de obținere a gradelor clericale desfășurate la Mănăstirea Tismana

80 de preoţi din Mitropolia Olteniei participă în perioada 30 august – 7 septembrie 2016 la cursurile de obţinere a gradelor clericale de definitivat şi gradul II. Activitatea este organizată de Sectorul Administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei și este găzduită de Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj, informează site-ul oficial al  Mitropoliei Olteniei.

Cursurile sunt predate de profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova, iar la finalul perioadei de predare preoţii olteni vor fi evaluaţi.

Prezent la festivitatea de deschidere a cursurilor, Mitropolitul Olteniei a apreciat utilitatea unor astfel de cursuri pentru activitatea pastoral misionară a preoţilor.

 Nu este îndeajuns informaţia, numai cunoştinţele, ci este necesar să ne curăţim şi să ne deschidem sufletele pentru a înţelege mesajul pe care ni-l trimite Dumnezeu, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Examenul de evaluarea a preoţilor va avea loc marţi, 6 septembrie 2016. În aceeași zi va avea loc festivitatea de închidere a cursurilor în prezenţa ierarhilor din Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei. De asemenea, preoţii cursanţi au pregătit pentru acest eveniment un recital coral de muzică bisericească.

Comentarii Facebook


Știri recente