IPS Irineu: Mântuitorul Hristos este izvorul tinereții și în El se înfăptuiește adevărata înnoire în suflete

Hristos ne cheamă să mergem după El pe calea strâmtă a crucii. Mântuitorul este izvorul tinereții și în El se înfăptuiește adevărata înnoire în suflete, în cămine și în societatea contemporană. Departe de Hristos, istoria omenirii își pierde direcția cea bună, a spus IPS Irineu în data de 17 septembrie 2017.

Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci slujba de sfințire a bisericii cu hramul Izvorul Tămăduirii din orașul Câmpeni. În continuare slujbei de sfințire, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul evenimentului, pentru implicarea în misiunea pastorală, părintele paroh Iosif Gligor a primit Diploma de vrednicie și Icoana Sfinților Bălgrădeni. De asemenea, binefăcătorii lăcașului de cult au primit Diplome de aleasă cinstire.

Piatra de temelie a lăcașului de rugăciune a fost așezată în anul 1994, iar pictura a fost realizată între anii 2004-2012. La demisolul bisericii va fi inaugurat Centrul cultural-catehetic Sfântul Nectarie. Acesta va servi ca sediu pentru activitățile dedicate tinerilor și copiilor din parohie.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente