IPS Irineu: Maica Domnului ştie greutăţile noastre şi niciodată nu se desparte de neamul omenesc

Sute de credincioşi au participat în data de 15 august 2016 la hramul Mănăstirii Polovragi din judeţul Gorj. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară amenajat în curtea mănăstirii, informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul psaltic al Catedralei Mitropolitane Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a scos în evidenţă rolul deosebit pe care Maica Domnului l-a avut în iconomia mântuirii neamului omenesc şi a subliniat că întotdeauna creştinii se roagă Fecioarei Maria când sunt în nevoi şi suferinţe.

Atunci când avem de rezolvat ceva să alergăm la Maica Domnului, pentru că ea ştie greutăţile noastră şi niciodată nu se desparte de neamul omenesc. Maica Domnului este cea care întotdeauna este gata pentru rugăciune. Ea este grabnic ascultătoare şi întotdeauna sprijinitoare. De aceea, poporul nostru o apreciază şi o cinsteşte atât de mult, încât este considerată Mama neamului nostru românesc, pentru că este cu adevărat mama noastră, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La final, Mitropolitul Olteniei a binecuvântat credincioşii prezenţi la hram.

 

Comentarii Facebook


Știri recente