IPS Irineu: „Maica Domnului – mijlocitoare desăvârşită la care apelăm cu speranţă, încredere şi curaj”

Sute de credincioşi din Oltenia au fost prezenţi anul acesta de praznicul Naşterea Maicii Domnului, 8 septembrie 2016, la aşezământul monahal de la Maglavit din judeţul Dolj, pentru a participa la slujba de hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, şi un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic Sfântul Mare Mucenic Dimitrie al Catedralei mitropolitane din Craiova, după cum ne-a precizat Preot Gheorghe Cioiu.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a vorbit despre importanţa praznicului Naşterea Maicii Domnului şi a subliniat că Maica Domnului este degrab ajutătoare.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ne îndeamnă să-L ascultăm pe Mântuitorul Hristos, iar pe Domnul Îl roagă neîncetat să vină cu milostivirea Sa în viaţa noastră, pentru ca să nu ne abatem de la drumul ce duce la mântuire. Iar noi, ascultând pe Mântuitorul, împlinim rugăciunile mamei Sale care este numită şi «uşă a milostiviri». Aşadar, dacă vrem să intrăm în Împărăţia Tatălui ceresc, nu avem decât o uşă: Maica Domnului care este cu adevărat «rai cuvântător», « biserică luminoasă», mijlocitoarea desăvârşită la care apelăm cu speranţă, încredere şi curaj spre împlinirea celor de folos sufletelor noastre, a spus ierarhul.

La final, a avut loc o agapă frăţească.

Comentarii Facebook


Știri recente