IPS Irineu la sfințirea lăcașului de cult al parohiei Teleac: Biserica este corabia mântuirii, spitalul sufletelor şi limanul cel duhovnicesc

Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat în data de 10 septembrie 2017 slujba de sfințire a Bisericii cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae şi  Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ. Cu ocazia binecuvântării noului lăcaș de cult, IPS Irineu le-a spus celor prezenți că Biserica este corabia mântuirii, spitalul sufletelor şi limanul cel duhovnicesc.

În omilia rostită, părintele arhiepiscop a îndemnat credincioșii la conștientizarea stării de păcătoșenie și la primirea darurilor dumnezeieşti, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Se cuvine să avem sentimentul păcătoșeniei, al nedesăvârșirii noastre, conștienți că pe omul smerit Dumnezeu întotdeauna îl ascultă. Și, în sfârșit, se cade să fim însufleţiţi de un dor după Dumnezeu, să avem dorinţa de a primi darurile dumnezeieşti care coboară în lăcaşul de închinare, a spus Arhiepiscopul Alba Iuliei.

După săvârșirea slujbei de târnosire (sfințire), Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, a fost a prezentat noul preot paroh, părintele Bogdan Avram.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a acordat o Diplomă de vrednicie părintelui Gheorghe Constantin, parohul parohiei Drâmbar, pentru cei 40 de ani de activitate pastorală. De asemenea, primarul comunei Ciugud a primit Ordinul Credinţă şi Unire, iar binefăcătorilor lăcaşului de cult le-au fost oferite Diplome de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente