IPS Irineu la sfințirea bisericii Mănăstirii Sfântul Spiridon: Suntem străini şi călători pe acest pământ. Ținta noastră măreaţă este Împărăția lui Dumnezeu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat în data de 23 iulie 2017 slujba de târnosire (sfințire) a bisericii din incinta mănăstirii Sfântul Ierarh Spiridon de la Ponor, Protopopiatul Aiud.

După oficierea slujbei, ierarhul a celebrat Sfânta Liturghie pe o esplanadă special amenajată pentru acest eveniment, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură adresat monahilor, monahiilor și miilor de credincioși prezenți la slujbă, Arhipăstorul Alba Iuliei a spus faptul că scopului fiecărui om este Împărăția lui Dumnezeu.

Bine să ne amintim mereu şi să fim conştienţi că pe acest pământ avem statutul de om călător. Suntem străini şi călători, dar în faţa noastră se află o ţintă măreaţă, Patria de sus, sau «Ţara celor fericiţi», cum o numeşte Sfântul Ioan Iacob Hozevitul. Ca să atingem această ţintă, e bine să frecventăm sfintele biserici şi mănăstiri, unde «curg izvoarele harului, adăpând toată făptura spre rodire de viaţă», cum răsună o frumoasă cântare liturgică, a spus Înaltpreasfinția.


Lăcașul de cult a fost înființat în anul 2009, la inițiativa părintelui protosinghel Irineu Curtescu. Din luna aprilie 2013 au început lucrările de construcție în plan arhitectonic de cetate, cu biserica în centru și cu o singură intrare, pe sub clopotniță, pe latura de vest. În prezent, așezământul monastic se află sub conducerea maicii starețe Teofana Palici, care, pentru vrednicia ei, a primit Diplomă de aleasă cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente