IPS Irineu la sfințirea Bisericii din Gârbova de Jos: Nu trebuie să ne temem de moarte, ci de felul în care ne poate surprinde aceasta

Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat duminică, 5 noiembrie 2017, slujba de târnosire (sfințire) a Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea Gârbova de Jos. După ce a binecuvântat lăcașul de cult, IPS Irineu a îndemnat pe cei prezenți să nu se teamă de moarte, ci de starea morală în care se găsește fiecare în acel moment.

În continuarea slujbei de sfințire, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie. După citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a evidențiat, în cuvântul său, că lucru cel mai important în viața omului este a nu muri în păcat, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Sfântul Ioan Gură de Aur spunea: «Un singur lucru este de temut, anume păcatul. Nu a muri e rău, ci a muri în păcat». Virtuţile morale şi faptele bune constituie garanţia intrării sufletelor noastre în patria cerească, unde ne aşteaptă Dumnezeu şi cetele sfinţilor, a spus IPS Irineu.

La final, părintele paroh Marius Morariu a fost hirotesit iconom. De asemenea, binefăcătorii lăcașului de închinare au primit Diplome de aleasă cinstire.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente