IPS Irineu la hramul Mănăstirii Albac: Prin credință, fapte bune și rugăciune noi îl urmăm pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul

În ziua pomenirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, Mănăstirea de la Albac și-a sărbătorit ocrotitorul. Cu această ocazie, Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat joi, 20 iulie 2017, Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit diacon pe tânărul Andrei Roșca.

Omilia rostită de IPS Irineu în fața a sute de pelerini a avut ca temă exemplu de credință statornică oferit de Sfântul Prooroc Ilie, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei.

În lumea de astăzi, când credința în Dumnezeu este atacată din toate părțile, noi trebuie să iubim adevărul curat pe care ni l-a dat Dumnezeu și să ne străduim să facem și pe alții părtași la adevărul cel mântuitor. În jurul nostru este atâta suferință, și de aceea trebuie să avem milă de cei sărmani și să-i mângâiem prin faptele noastre cele bune, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Continuând cuvântul său, ierarhul a evidențiat faptul că prin rugăciune curată, creștinii își oxigenează viața sufletească și, totodată, îl urmează pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul.

Prin credință, fapte bune și rugăciune, noi îl urmăm pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, care astăzi este prezent aici, la Mănăstirea Albac, cum a fost oarecând pe vârful Muntelui Carmel. Să-l lăudăm pe marele Profet Ilie, care ne-a dăruit un praznic luminos, ne-a făcut părtași la focul sacru coborât din cer în cadrul Sintei Liturghii și la bucuria comuniunii frățești, a concluzionat Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente