IPS Irineu, îndemn duhovnicesc pentru ultimele săptămâni din post

După slujba Canonului cel Mare oficiată miercuri, Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a oferit credincioşilor un îndemn duhovnicesc pentru ultimele săptămâni din Postul Mare.

„Se cuvine să intensificăm eforturile noastre ascetico-morale care, alături de crucea marii încercări actuale, ne conferă primenire duhovnicească”.

„În acest fel, Hristos Cel Înviat va putea să intre în sufletele noastre și în casele noastre, aducându-ne nouă surprize cerești și bucurii neașteptate”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul rostit.

Ierarhul a oficiat Denia Canonului Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Canonul cel Mare, cel mai lung dintre toate canoanele existente în rânduiala Bisericii Ortodoxe, a fost compus de către Sfântul Andrei Criteanul, Arhiepiscop al Cretei, recunoscut ca fiind „mistagogul căinței”.

Canonul cel Mare, considerat de către Makarios Simonopetritul ca fiind o „capodoperă a pocăinței”, este citit în primele patru zile din Postul Sfintelor Paști (în cadrul slujbei Pavecerniței mari), fiind reluat integral în miercurea din săptămâna a cincea a Postului Mare.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…