IPS Irineu, îndemn duhovnicesc pentru ultimele săptămâni din post

După slujba Canonului cel Mare oficiată miercuri, Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a oferit credincioşilor un îndemn duhovnicesc pentru ultimele săptămâni din Postul Mare.

„Se cuvine să intensificăm eforturile noastre ascetico-morale care, alături de crucea marii încercări actuale, ne conferă primenire duhovnicească”.

„În acest fel, Hristos Cel Înviat va putea să intre în sufletele noastre și în casele noastre, aducându-ne nouă surprize cerești și bucurii neașteptate”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul rostit.

Ierarhul a oficiat Denia Canonului Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Canonul cel Mare, cel mai lung dintre toate canoanele existente în rânduiala Bisericii Ortodoxe, a fost compus de către Sfântul Andrei Criteanul, Arhiepiscop al Cretei, recunoscut ca fiind „mistagogul căinței”.

Canonul cel Mare, considerat de către Makarios Simonopetritul ca fiind o „capodoperă a pocăinței”, este citit în primele patru zile din Postul Sfintelor Paști (în cadrul slujbei Pavecerniței mari), fiind reluat integral în miercurea din săptămâna a cincea a Postului Mare.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente