IPS Irineu în Parohia Bucovăţ: Biserica este centrul vieţii unei comunităţi creştine

În Duminica a 3 – a după Rusalii, IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a liturghisit în Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Bucovăţ, Protoieria Craiova Nord, ne-a transmis Pr. Gheorghe Cioiu.

În timpul Sfintei Liturghii a fost săvârşită hirotonia în preot a diaconului Mihai Claudiu Birceanu pe seama Parohiei Blahniţa de Sus, Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, şi hirotonia în diacon a teologului Daniel Budeanu pe seama Parohiei Motru I, Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj.

Ierarhul a rostit şi un cuvânt în care a subliniat importanţa Bisericii în viaţa comunităţilor creştin ortodoxe.

Biserica este centrul vieţii unei comunităţi creştine. Prin sângele şi trupul Mântuitorului Iisus Hristos ea ne oferă hrana de care avem cu adevărat nevoie. Căci dacă nu vom mânca trupul şi nu vom bea sângele Domnului, nu vom avea părtăşie cu El în Împărăţia Sa cea veşnică. Nu există altă învăţătură mai sfântă, mai de preţ decât învăţătura noastră creştin ortodoxă, precum nu există o altă biserică adevărată în afară de aceea pe care Tatăl a zidit-o, Fiul a întărit-o şi Duhul Sfânt a sfinţit-o, a precizat IPS Irineu.


Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Bucovăţ, Protoieria Craiova Nord, este situată în partea de Sud-Vest a Craiovei, pe ruta către localitatea dunăreană Cetate. După cum aflăm din pisania de pe zidul interior al intrării, biserica a fost ridicată între anii 1834 – 1842, fiind târnosită la 18 aprilie 1843, în prima duminică de după Învierea Domnului, în timpul domnitorului Alexandru Dimitrie Ghica şi a Preasfinţitului Arhiepiscop Chir Neofit in Râmnicu.

Sfântul locaş a funcţionat în primele decenii ca mănăstire şi a suferit de-a lungul anilor mai multe reparaţii, cele mai importante fiind făcute în anii 1893, 1938 şi după cutremurul din 1977, în vremea arhipăstoririi vrednicului de pomenire Mitropolit Nestor al Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente