IPS Irineu: În Biserică aflăm vindecarea sufletelor şi trupurilor noastre

Întotdeauna este o mare bucurie duhovnicească să participăm la sfinţirea unei biserici. În Biserică aflăm vindecarea sufletelor şi trupurilor noastre. Am ridicat astăzi către Dumnezeu cererile noastre spre a trimite Duhul Sfânt peste această lucrare realizată cu atâta trudă şi osteneală, a spus IPS Irineu în data de 29 octombrie 2017.

La 14 ani de la punerea pietrei de temelie, noua biserică a Parohiei Pociovalişte, Protoieria Târgu Cărbuneşti, a fost sfințită. Serviciul religios a fost săvârșit duminică, 29 octombrie 2017, de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu. După binecuvântarea lucrărilor, Mitropolitul Olteniei a oficiat Sfânta Liturghie, informează părintele Gheorghe Cioiu.

La final, preotul paroh Constantin Cornel Popescu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar preotul coslujitor Dorel Stănică, pe cel de iconom. De asemenea, mai multe persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire şi apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

Piatra de temelie a bisericii a fost așezată în anul 2003 de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul de atunci al Olteniei. Lăcașul de cult a fost construit în apropierea bisericii vechi, construită în anul 1830.

Foto credit: Arhiepiscopia Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente