IPS Irineu: Duhovnicia este lucrarea care întregeşte activitatea pastorală a preotului

Opt preoţi din Arhiepiscopia Craiovei au fost hirotesiţi duhovnici miercuri, 26 iulie 2017. Slujba a fost oficiată la Paraclisul mitropolitan Toţi Sfinţii din incinta Centrului eparhial de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul slujbei de hirotesie, IPS Irineu a subliniat importanţa darului duhovniciei în lucrarea preoţească, informează părintele Gheorghe Cioiu

Duhovnicia este o lucrare foarte importantă care întregeşte activitatea pastoral misionară a preotului. Ea este arta artelor şi ştiinţa ştiinţelor pentru un slujitor al altarului, în primul rând pentru că se adresează celui mai de preţ lucru al omului: sufletul. Şi acest suflet trebuie să-l căutaţi, să-l îngrijiţi, iar pentru aceasta trebuie să porniţi de la sufletele dumneavoastră, ştiut fiind că pentru a vindeca pe cineva, trebuie să fi tu însuţi vindecat, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Continuând cuvântul său, ierarhul a spus că pentru a lupta împotriva păcatului este nevoie de iubire, răbdare, milostenie și de viaţă curată.

 Aşadar, misiunea sfântă la care aţi fost chemaţi este foarte importantă, dar şi foarte apăsătoare, în condiţiile în care va trebui să dăm socoteală de sufletele credincioşilor încredinţaţi spre păstorire. De aceea, avem nevoie de iubire, de răbdare, de milostenie, de viaţă curată şi de luptă permanentă împotriva păcatului. Căci, dacă nu ne vom osteni spre a scoate păcatul din viaţa noastră şi a credincioşilor, nu vom avea bucuria păstoririi unei turme evlavioase şi sănătoase, a concluzionat Mitropolitul Olteniei.

La final, fiecare preot a primit din partea Mitropolitului Olteniei câte un Aghiasmatar şi o Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente