IPS Irineu: „Dacă am fi curaţi sufleteşte nu am avea niciun fel de teamă“

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, s-a aflat duminică, 21 august 2016, în parohia din localitatea Frăţila, comuna Bulzeşti, judeţul Dolj. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția a oficiat Sfânta Liturghie.

De asemenea, ierarhul a săvârșit slujba de resfințire a bisericii parohiale cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, notează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a dezvoltat câteva din învăţăturile desprinse din textul evanghelic duminical care ne prezintă evenimentul potolirii furtunii şi umblarea pe mare (Matei 14, 23-34).

Dacă am fi curaţi sufleteşte nu am avea niciun fel de teamă. Uitaţi-vă la copiii mici, care, curaţi fiind, nu au frică de nimic. Rezultă de aici că lipsa de curăţie interioară duce mai întâi la teamă şi nesiguranţă, apoi la lipsa de credinţă şi în cele din urmă la moarte. Să reţinem însă că atunci când suntem copleşiţi de valurile necazurilor şi suferinţelor, dacă îl chemăm în ajutor pe Dumnezeu El ne va răspunde, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, ierarhul i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit pentru renovarea şi împodobirea sfântului locaş. Totodată, părintele Constantin Constantin, parohul bisericii, a fost ridicat la rangul de iconom.

***

Biserica din Frăţila, monument istoric, a fost construită iniţial din lemn în anul 1794. De-a lungul anilor a suferit mai multe refaceri şi renovări, ultima, şi cea mai amplă, vizând refacerea din temelie a tuturor componentelor sfântului locaş, inclusiv a curţii interioare şi construirea unei noi clopotniţe.

Comentarii Facebook


Știri recente