IPS Irineu: Bogăţia şi slava lumii sunt nesigure şi nestatornice

Bogăţia şi slava lumii sunt nesigure şi nestatornice, iar desfătările şi plăcerile pământeşti sunt înşelătoare şi fugare. Numai în Hristos putem gusta bucuria vieţii ce satisface întreaga noastră existenţă, a spus IPS Irineu în data de 3 septembrie 2017.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat în Duminica a 13-a după Rusalii slujba de sfințire a Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, filia Necrilești. În continuare, părintele arhiepiscop a săvârșit Sfânta Liturghie.

Omilia rostită de Arhiepiscopul Alba Iuliei a avut ca temă roadele duhovnicești obținute de creștin în urma ascultării de Dumnezeu, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Noi, creştinii, suntem chemaţi să fim lucrători harnici şi buni în via Domnului. Asta înseamnă să-L ascultăm pe Stăpânul ceresc cu credincioşie, ca astfel să aducem roade la timpul cuvenit, a precizat IPS Irineu.

La final, pentru activitatea pastorală desfășurată în parohie, părintele paroh Teodor Moga a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, binefăcătorii lăcașului de cult au primit Diplome de aleasa cinstire.


Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Protopopiatul Alba Iulia fost sfințită inițial în anul 1946. Datorită intemperiilor vremurilor, lăcașul de cult a fost demolat, rămânând doar tavanul și clopotnița suspendate pe piloni.

Timp de 30 de zile a fost turnată fundația din beton și au fost construite zidurile din cărămidă. În anul 2010, au fost demarate lucrările de pictură în tehnică tempera.

Comentarii Facebook


Știri recente