IPS Irineu: „Biserica este locul de întâlnire cu Dumnezeu“  

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a fost prezent duminică, 28 august 2016, la filia Gâlcești, comuna Berlești, protoieria Târgu Cărbunești, judeţul Gorj. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de resfinţire a Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din localitate. După slujba de sfințire, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a tâlcuit textul evanghelic duminical care vorbeşte despre vindecarea lunaticului (Matei 16, 14-23). De asemenea, ierarhul a reiterat importanţa Bisericii în iconomia mântuirii neamului omenesc.

Ziua de astăzi va rămâne o amintire plăcută pentru că asemenea momente au o semnificație deosebită în viața noastră, a clericilor și a credincioșilor. De asemenea, o amintire plăcută va rămâne și pentru cei care au contribuit sau au lucrat la  înfrumusețarea locașului de cult. Biserica este pentru noi locul de întâlnire cu Dumnezeu. Aici venim să cerem ajutor pentru trebuințele noastre, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor, iar credincioșii care s-au implicat au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

***

Biserica din localitatea Berlești a fost inițial construită din lemn, în anul 1775. Ulterior, biserica a fost zidită prin contribuţia  enoriaşilor şi sfinţită la data de 24 august 1975 de Patriarhul Teoctist, pe atunci Mitropolitul Olteniei.

În ultimii ani biserica a fost supusă unor ample lucrări de renovare şi consolidare realizate cu sprijinul autorităţilor publice locale şi a enoriaşilor.

Comentarii Facebook


Știri recente