IPS Irineu a vizitat două aşezăminte sociale, spaţii unde „inocenţa se îmbină armonios cu suferinţa sfinţitoare”

Arhepiscopul Irineu al Alba Iuliei a efectuat joi o vizită pastorală la aşezămintele sociale „Sfânta Maria” şi „Sfânta Ana” din municipiul Alba Iulia.

Ierarhul a petrecut timp alături de tinerii beneficiari ai celor două centre şi le-a oferit sfaturi duhovniceşti.

Cu ocazia vizitei, a avut un cuvânt apreciativ la adresa personalului care are grijă de copii.

„Ne aflăm într-un loc unde inocenţa se îmbină armonios cu suferinţa sfinţitoare. Din acest spaţiu, în care e prezent Dumnezeu, sfinţenia iradiază până în depărtări, spre folosul nostru”.

„Îi fericesc pe cei care lucrează în aceste aşezăminte. Ei Îl slujesc pe Hristos Însuşi, Care Se identifică întru totul cu aceşti copii nevinovaţi ce poartă în trupul lor semnul crucii, stigmatul suferinţei”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Casele de tip familial „Sf. Maria” și „Sf. Ana”

Centrele fac parte, începând cu anul 2012, din cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – filiala Totoi. Acolo, copiii cu dizabilități de ordin psihic primesc hrană, îngrijire, găzduire personalizată și asistență medicală de specialitate.

Scopul acestui centru social este de a contribui la integrarea tinerilor în societate, precum și la dezvoltarea comunicării și a recuperării lor. Beneficiarilor le este asigurată supraveghere permanentă, consiliere logopedică, psihologică sau psihiatrică, copiii fiind integrați în învățământul destinat persoanelor cu dizabilități.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Comentarii Facebook


Știri recente