IPS Irineu a sfințit noul drapel al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul pompierilor, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de sfințire a noului drapel al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Evenimentul a avut loc vineri, 15 septembrie 2017, în Piața Unirii din Cetatea Alba Carolina. După slujba religioasă, cei prezenți au asistat la un ceremonial militar, o expoziție de tehnică, precum și la exerciții demonstrative.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Alba Iuliei a vorbit despre nobila misiune a pompierilor în societate, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Înzestraţi cu arta profesiei lor specifice, cu agerime admirabilă şi cu spirit de sacrificiu, pompierii fac tot ce le stă în putinţă pentru a opri incendiul sau pentru a-i atenua efectele catastrofale. Prin această intervenţie umanitară, ei sunt mâinile lui Hristos Mântuitorul întinse pentru a ajuta, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Drapelul de luptă are un regim cu totul special deoarece acesta reprezintă simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente