IPS Irineu a sfințit clopotnița bisericii din comuna Runcu, jud. Gorj

Înaltpreasfinţitul Părinte  Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat duminică, 13 noiembrie 2016, slujba de sfințire a clopotniței Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Bâltișoara, comuna Runcu, Protoieria Tg. Jiu Nord, judeţul Gorj. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie.

Din sobor au făcut parte părintele protopop Marian Mărăcine împreună cu alți preoți și  diaconi din protopopiat. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupului psaltic al Catedralei Mitropolitane Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova.

În cuvântul  rostit, Mitropolitul Olteniei a evidențiat  înțelesurile duhovnicești desprinse din Pilda Samarineanului milostiv

Este foarte important ca în sufletul nostru și în mintea noastră, să nu se înrădăcineze gânduri împotriva celor de lângă noi! Gânduri de judecată, de pizmă, de invidie, de mândrie și de slavă deșartă! Pentru că, dacă acestea se «cuibăresc» în inima noastră, se răsfrâng împotriva celor de lângă noi și, bineînțeles că noi ne vom păgubi și vom sărăci amarnic! Dumnezeu ne dăruiește în sufletul nostru, după măsura în care îi iubim pe cei de lângă noi! Căci, dacă nu iubim pe fratele nostru, nici Dumnezeu nu revarsă asupra noastră milostivirea și bunătatea Sa, și nici nu se află în sufletul nostrum, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat pe cei prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente