IPS Irineu a resfinţit două lăcaşuri de cult din judeţul Gorj

IPS Irineu

Mitropolitul Olteniei a resfinţit weekend-ul acesta două lăcaşuri de cult din judeţul Gorj: biserica parohiei Cernădia şi lăcaşul de cult din Parohia Copăcioasa. După fiecare resfinţire, IPS Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie.

Ierarhul a acordat Gramate de mulţmire credincioșilor care s-au implicat în lucrările de înfrumusețare a celor două sfinte locașuri, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În rugăciunile noastre am cerut Duhului Sfânt să vină și să sfințească locașul și să-l facă loc al lui Dumnezeu, așezământ al picioarelor Sale. Biserica este, în felul acesta, Casa Tatălui Ceresc zidită de Fiul și sfințită de Duhul Sfânt, a explicat ierarhul.

IPS Părinte Irineu a subliniat faptul că Mântuitorul Iisus Hristos a zidit lăcaşurile de cult prin mâinile credincioşilor. El este Acela care ne-a dat putere, curaj și ne-a îmbărbătat atunci când am slăbit în tăria noastră și în hotărârea noastră de a finaliza lucrările la acest sfânt locașul.

Despre răsplata celor care au ajutat la restaurarea acestor lăcaşuri de cult, IPS Părinte Irineu a spus: El a primit osteneala dumneavoastră și a înscris-o în Ceruri, astfel că toți cei care ați lucrat aici veți primi răsplată la Înfricoșata Judecată.


Biserica Parohiei Cernădia a fost construită în anul 1813 de protopopul Dimitrie Cernăzeanu şi de soţia sa, Smaranda. A fost sfinţită în data de 21 mai 1909.

Comentarii Facebook


Știri recente