IPS Irineu a resfinţit Biserica„Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Poiana Seciuri, jud. Gorj

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat duminică, 6 noiembrie 2016, slujba de resfinţire a Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva din Parohia Poiana Seciuri, judeţul Gorj, în urma finalizării lucrărilor de renovare şi consolidare a locașului de cult, notează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite Grupului psaltic al Catedralei mitropolitane Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a făcut referire la importanţa Bisericii în viaţa credincioşilor şi a detaliat învăţăturile desprinse din pericopa evanghelică duminicală.

Biserica este Casa Împăratului celui veşnic, care, aşa cum ne spune psalmistul, se bucură când vede pe copiii Săi împrejurul mesei. În această calitate, de fii ai Tatălui ceresc, Biserica devine şi casa noastră şi în măsura în care iubim Biserica vom fi binecuvântaţi de Domnul. De aceea spunem că una singură, sobornicească şi apostolească este Biserica noastră ortodoxă, care a păstrat întocmai învăţătura de credinţă primită de la Mântuitorul Iisus Hristos şi o transmite mai departe, generaţie după generaţie, a spus Mitropolitul Olteniei.

De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte  Irineu a vorbit despre minunea învierii fiicei lui Iair.

Moartea trupului înseamnă numai faptul că închidem ochii pentru lumea aceasta, pentru a-i deschide în lumea cealaltă. Căci, la a doua venire a Mântuitorului Iisus Hristos şi trupurile vor deveni nestricăcioase şi veşnice. Iar învierea ficei lui Iair este încă o garanţie că şi noi vom învia şi, prin credinţă, fapte bune şi mila lui Dumnezeu, vom fi şi noi moştenitori ai Împărăţiei celei veşnice, a evidențiat Înaltpreasfinția Sa.

La final, ierarhul i-a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în renovarea şi înfrumuseţarea locașului de cult. Pentru implicarea deosebită în realizarea lucrărilor, părintele Ion Adrian Popescu, parohul bisericii, a primit rangul bisericesc de iconom. De asemenea, cinci persoane au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente