IPS Irineu a resfinţit biserica parohiei Geoagiu de Sus

IPS Irineu

Arhiepiscopul Alba Iuliei a resfințit duminică biserica parohiei Geoagiu de Sus și a oficiat Sfânta Liturghie în lăcașul de cult ocrotit de „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

La finalul slujbei, pentru bogata activitate pastoral-misionară desfășurată în cei 24 de ani, IPS Irineu a acordat părintelui paroh Constantin Samoilă Diploma de vrednicie, iar celor care l-au sprijinit în demersurile de restaurare și înfrumusețare a sfântului locaş de închinare le-a oferit Diplome de aleasă cinstire, informează Radio Reintregirea.

În omilia rostită cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că „pentru un creştin adevărat nu există ceva mai important decât ascultarea de Dumnezeu”.

Aceasta înseamnă „renunţare la voinţa proprie, la capriciile şi la dorinţele noastre păcătoase. Ascultarea înseamnă să-ţi vii în sine, spunând ca fiul risipitor: «Scula-mă-voi şi mă voi duce la tatăl meu»”, a explicat Înaltpreasfinţia Sa.

IPS Irineu a atras atenţia asupra faptului că „urmând calea ascultării, noi ne împăcăm cu Dumnezeu, Părintele îndurărilor şi a toată mângâierea”.

El dă celui ce se pocăieşte sărutul iertării, spunând: «Acest fiu al meu pierdut era şi s-a aflat, mort era şi a înviat». Aceasta este învierea spirituală pe care supremul Creator o aşteaptă de la noi.

La finalul Liturghiei, ierarhul a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare, construită lângă biserica parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente