IPS Irineu a resfințit Biserica „Naşterea Maicii Domnului“ din satul Cornetu, jud. Dolj

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a fost  prezent  duminică, 4 septembrie 2016, la parohia Mileşti din satul Cornetu, judeţul Dolj. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de resfinţire a Bisericii Naşterea Maicii Domnului din localitate. După binecuvântarea lucrărilor, Mitropolitul Olteniei  a oficiat Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat rolul și locul pe care Biserica îl are în viaţa pământească a credincioşilor creştini.

Biserica este şi trebuie să fie elementul central şi primordial al existenţei noastre, căci, ne spune Sfânta Scriptură: „cei care iubesc Biserica lui Hristos vor fi binecuvântaţi de Domnul”. Iar cei care iubesc  Biserica sunt cei care-L mărturisesc pe Hristos şi despre care va mărturisi şi Mântuitorul înaintea Tatălui ceresc la sfârşitul veacurilor. Prin faptul că venim la Sfânta Biserică unde mărturisim Crezul, unde rostim rugăciuni şi cântări sfinte, nu facem altceva decât să ne alăturăm cetelor de îngeri care neîncetat îL slăvesc pe Dumnezeu, în cer şi pe pământ, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, ierarhul  a binecuvântat pe cei prezenți la slujbă.

***

Biserica din satul Cornetu a fost refăcută din temelii în anul 1946 prin strădania preotului paroh şi sfinţită la 2 noiembrie 1952 de Mitropolitul Firmilian al Olteniei. Reparaţiile efectuate în ultimii ani au vizat acoperişul şi pictura interioară a bisericii. Toţi cei care s-au implicat în realizarea lucrărilor au primit Gramate chiriarhale de apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente