IPS Irineu a binecuvântat sediul Radio Reîntregirea | „Prin undele hertziene putem ajunge la sufletele ascultătorilor”

Arhiepiscopul Irineu a binecuvântat joi sediul renovat al Radio Reîntregirea, ca urmare a lucrărilor de reamenajare și modernizare executate în decursul ultimului an. Instituţia se află în incinta Centrului eparhial din Alba Iulia. 

„Prin intermediul undelor hertziene ale Radioului Reîntregirea, putem ajunge la sufletele ascultătorilor noştri, cu o grilă de emisiuni religios-culturale şi cu rubrici informative utile”, a spus ierarhul cu privire la activitatea mediatică a Bisericii.

Arhiepiscopul Irineu a reamintit „metamorfozele sociale şi informatice ale noului mileniu”, care au produs un mediu online în care tind să fie prezente tot mai multe persoane”.

În acest context, a spus ierarhul, „conştiinţa misionară ne determină să pătrundem în acest nou areopag mediatic contemporan, pentru a propovădui Evanghelia lui Hristos şi pentru a răspândi adevăratele valori în societatea actuală, răvăşită de secularism, hedonism şi false ideologii”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a vorbit şi despre paginile de socializare din mediul virtual, mijloc de comunicare cu tinerii.

Prin intermediul lor, a precizat ierarhul, „avem posibilitatea să ferim noile generaţii de confuzia mesajelor mondene vicioase, oferindu-le imbold spre meditaţie şi progres spiritual-moral”.

Lucrările de renovare au fost realizate prin contribuția și ajutorul deosebit a numeroși sponsori și donatori, întreaga activitate fiind coordonată de diac. Adrian Lazăr, director Radioului Reîntregirea.

Radio Reîntregirea

A fost înfiinţat în 25 decembrie 2001. Realizează şi transmite radioprograme şi emisiuni la nivel naţional, prin Radio TRINITAS, radioul Patriarhiei Române, activitate începută în luna noiembrie a anului 2012.

Foto credit: Radio Reîntregirea

Comentarii Facebook


Știri recente