IPS Irineu a binecuvântat lucrările de renovare efectuate la cabinetul de religie al Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a vizitat marți, 17 octombrie 2017, Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș. În cadrul vizitei, ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare a cabinetului de religie recent renovat. La eveniment au participat cadre didactice și elevi ai instituției de învățământ.

După momentul de binecuvântare, Arhiepiscopul Alba Iuliei a rostit un cuvânt în care i-a îndemnat pe cei prezenți să își înmulțească talanți prin înfăptuirea binelui și purtarea de grijă față de semenii aflați în dificultate, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Cabinetul de religie, coordonat de prof. Marioara Dăian, a fost înfrumusețat cu icoane pictate de elevi și profesori, în cadrul proiectului Icoana – fereastră spre cer. Acesta a fost desfășurat printr-un parteneriat între Școala Gimnazială și Parohia Ortodoxă Luduș III. Proiectul se înscrie în activitățile dedicate Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti.

La final, ierarhul a oferit Diplome de aleasă cinstire directorului unității școlare ludușene, prof. Adrian Banea, și Marioarei Dăian. De asemenea, au fost răsplătiți de conducerea școlii elevii, profesorii coordonatori și toți cei care au contribuit la reamenajarea cabinetului.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente