IPS Iosif s-a rugat pentru sufletul Regelui Mihai la Reședința din Elveția

Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, s-a rugat marți seară pentru sufletul Majestății Sale Regele Mihai I al României la reședința privată din Aubonne, Elveția.

Părintele Mitropolit a fost însoțit de un preot din Eparhie și de patru maici. La slujbă au luat parte Principesa Margareta, Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria.

Regele Mihai a trecut la cele veșnice marți, 5 decembrie 2017, în reședința privată din Elveția.

În mesajul adresat la aflarea veștii triste, Părintele Patriarh a transmis condoleanțe Casei Regale și a îndemnat ca Majestatea Sa să fie pomenită în toate Bisericile din Patriarhia Română.


Mihai I a fost regele României în perioadele 20 iulie 1927 – 8 iunie 1930, și 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947. La sfârșitul anului 1947, regele a fost constrâns de comuniști să semneze decretul de abdicare, în aceeași zi fiind proclamată republica populară.

În ianuarie 1948 a plecat în exil, unde a încercat să pledeze cauza țării sale, însă fără rezultat. S-a căsătorit cu principesa Ana de Bourbon-Parma și s-au stabilit în Versoix, Elveția. În familia regală s-au născut cinci fiice: principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria.

Sub președinția lui Emil Constantinescu, în 1997, regele a reprimit cetățenia română și i-au fost retrocedate o parte din proprietăți. În martie 2016 a fost anunțată îmbolnăvirea lui de cancer și retragerea din viața publică.

Foto credit: Familia Regală a României

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…