(Video) Catedrala din Paris | IPS Iosif: La fiecare Liturghie Biserica devine Sfântul Mormânt din care îl primim pe Hristos Cel Înviat

IPS Iosif - Paşti

În noaptea de Înviere, credincioşii ortodocşi români din Paris au luat Lumina Sfântă de la Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale. La slujba de Înviere oficiată la Catedrala Mitropolitană din capitala Franţei au participat sute de credincioși care s-au rugat împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, Lumina de la Sfântul Mormânt al Domnului a fost adusă anul acesta şi la Catedrala din Paris.

În cuvântul său, ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre ceremonialul oficiat de Patriarhul Ierusalimului în Sâmbăta Mare, atunci când se pogoară Lumina la Mormântul Domnului.

Lumina de la Ierusalim este ceea ce poate fi mai apropiat de evenimentul care a schimbat cursul istoriei, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, a evidenţiat ierarhul.

În noaptea de Paşti, în fiecare duminică, dar şi de fiecare dată când oficiem Sfânta Liturghie, Biserica devine Sfântul Mormânt din care îl primim pe Hristos Cel Înviat care este Lumina cea adevărată, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

De câte ori Îl primim pe Hristos Euharistisc ne împărtăşim cu însuşi Lumina, cu Mântuitorul Cel Înviat care pătrunde trupurile noastre şi ne învie şi pe noi şi ne transformă în lumină. Primindu-L pe Domnul, primim lumina şi devenim şi noi lumină, a explicat Înaltpreasfinţia Sa credincioşilor prezenţi.

Să ne schimbăm viaţa, i-a îndemnat Ierarhul pe credincioşi.

Nu ajunge să îL primim doar intelectual pe Hristos. Nu ajunge să credem că a fost cândva în istorie, ci Hristos ne cere să ne schimbăm viaţa şi să îi urmăm Lui.

Comentarii Facebook


Știri recente