IPS Ioan: Să spuneți generațiilor viitoare că a existat o vreme când Hristos era după gratii în închisorile comuniste din România

IPS Ioan la concursul Sf. Iosif cel Nou de la Partoş

Mitropolitul Banatului a fost prezent luni la etapa finală a Concursul județean de creație religioasă „Sf. Iosif cel Nou de la Partoş”, desfăşurată la Colegiul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. Ierarhul le-a vorbit copiilor despre perioada sumbră din timpul regimului comunist când Hristos era după gratii în închisorile comuniste din România.

Înaltpreasfinţia Sa a afirmat că omagierea şi pomenirea apărătorilor Ortodoxiei din temniţele comuniste este o datorie morală. Trebuie să-i cinstim pe cei care pentru credință, pentru neam și țară au fost în temnițe, a îndemnat Mitropolitul Banatului.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a mulţumit elevilor, în numele celor care au fost în lanțuri, pentru momentul omagial realizat prin poezie.

Să spuneți generațiilor viitoare prin ce au trecut strămoșii voștri și că a existat o vreme când Hristos era după gratii în închisorile comuniste din România, a conchis ierarhul.

Ediția a VII-a a acestui concurs de creație religioasă a avut tema „Icoane sfinte”, temă aflată în strânsă legătură tematica anului omagial şi comemorativ 2017.

Grupul ţintă al Concursului de creație religioasă „Sf. Iosif cel Nou de la Partos” sunt elevii de nivel primar şi gimnazial (clasele II-VIII) din şcolile şi parohiile judeţului Timiş. Concursul s-a desfășurat pe trei etape: faza locală (pe școală și parohie), faza zonală desfășurată în 10 centre din Județul Timiș și faza finală.

Ultima etapă a avut loc pe mai multe secțiuni: memorare și recitare de poezie religioasă, realizare desen religios, scriere și prezentare eseu religios și interpretare de priceasnă și cântare bisericească psaltică, reunind câștigătorii locului I de la fiecare secțiune din cele 10 centre zonale.

Concursul are următoarele obiective: formarea virtuţilor creştine şi consolidarea deprinderilor de comportament religios-moral; intensificarea colaborării dintre Şcoală, Biserică, familie și comunitate, prin implicarea în concurs a peste 400 de elevi, a părinților acestora, a profesorilor de Religie și a preoților din peste 40 școli și parohii, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Concursul de creație religioasă „Sf. Iosif cel Nou de la Partos” este organizat de Arhiepiscopia Timișoarei, prin sectorul învățământ și activități cu tineretul, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, Parohia Ortodoxă Română Timișoara Fabric Est, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Timiş, fiind inclus pe agenda culturală 2017.

Comentarii Facebook


Știri recente