IPS Ioan la Lugoj: Maica Domnului este aceea care culege rugăciunile noastre

IPS Ioan al Banatului a oficiat Sfânta Liturghie de Adormirea Maicii Domnului la hramul bisericii monument-istoric din Lugoj. Ierarhul bănățean le-a vorbit credincioșilor despre puterea rugăciunilor îndreptate către Maica Domnului, deoarece ea culege rugăciunile noastre și le înaintează Preasfintei Treimi.

Este al 250-lea an de când biserica monument-istoric din Lugoj își sărbătorește ocrotitoarea. Din soborul slujitor au făcut parte părintele Ionel Popescu, vicar eparhial, părintele protopop Ioan Cerbu, precum și preoții slujitori ai parohiei, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

După slujbă, Părintele Mitropolit a rostit o predică în care le-a explicat celor prezenți că Maica Domnului este purtătoarea rugăciunilor credincioșilor către Dumnezeu.

Maica Domnului este aceea care culege rugăciunile noastre. Așa cum, odinioară, părinții noștri secerau, spic cu spic, holdele de grâu, tot așa și Maica Domnului trece pe la fiecare inimă de om, luând rugăciunea și ducându-o înaintea Preasfintei Treimi și, în mod deosebit, Fiului ei preaiubit, Domnului Iisus Hristos, a spus ierarhul.

Pornind de la virtuțile Maicii Domnului, Înaltpreasfinția Sa a elogiat pe toate femeile creștine care nasc prunci și îi cresc cu frică de Dumnezeu. Iubite mame, dacă Dumnezeu i-a încredințat acestei fecioare să-L nască pe Fiul lui Dumnezeu pe pământ, să știți că și în dumneavoastră are Dumnezeu mare încredere, iar încrederea pe care a dat-o Dumnezeu mamelor este aceea să nască prunci sfinți pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Cu ocazia hramului bisericii monument istoric, la Lugoj s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor Ana Lugojana. În cadrul festivalului au participat cinci ansambluri folclorice din străinătate: Cipru de Nord, Cehia, Macedonia, Bulgaria și Serbia, precum și formaţii din ţară.

Comentarii Facebook


Știri recente