IPS Ioan la Buziaş: „Dumnezeu să se atingă de ochii voștri ca să-L vedeți pe Hristos”

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat în Duminica a VII-a după Rusalii, 07 august 2016, în mijlocul credincioșilor din orașul Buziaș, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului a Parohiei Buziaș II, Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta Liturghie, oficiată de părintele paroh Mircea Maier. La momentul rânduit din cadrul sfintei slujbe, un număr mare de copii, îmbrăcați în costume populare, și credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, după cum ne-a precizat Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

După Dumnezeiasca Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a rostit, înaintea tuturor credincioșilor, dar și a pelerinilor prezenți pe perioada verii în stațiunea balneoclimaterică Buziaș, un cuvânt în cadrul căruia a evidențiat semnificațiile duhovnicești ce se desprind din textele biblice citite în ziua sărbătorii.

În acest sens, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre contextul în care s-au petrecut minunile vindecătoare cu cele trei persoane din Capernaum. Ierarhul a arătat că după ce a fost gonit din ținuturile Gadarei, Mântuitorul a venit în orașul Capernaum, unde a înviat-o pe fiica lui Iair. Vestea învierii s-a răspândit foarte repede, ajungând și la cei doi orbi, care au început să strige: „Iisuse, fiul lui David, miluiește-ne”! Totodată, Chiriarhul Banatului a arătat că cei doi orbi au fost tămăduiți după ce, în prealabil, au fost întrebați dacă cred că Hristos poate să redea vederea. Prin urmare, prima persoană pe care cei doi orbi au văzut-o nu a fost vreun părinte, ci pe Însuși Fiul lui Dumnezeu. Chiar dacă Hristos le-a spus orbilor să nu spună nimănui nimic din cele întâmplate, ei au mers prin cetate, mărturisindu-L pe Dumnezeu drept autorul vindecării. De asemenea, Mitropolitul Banatului a vorbit și despre vindecarea celui mut, precizând faptul că muțenia acelui om nu era din cauza  unei boli fizice, ci din cauza stăpânirii diavolului.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a spus celor prezenți: „Dumnezeu să se atingă de ochii voștri ca să-L vedeți pe Hristos! Pentru toți cei care ați venit astăzi la sfânta biserică, Dumnezeu a coborât din cer o rază de lumină sfântă pe ochii voștri, ca să-L vedeți pe Hristos și casa unde El tronează, mângâie, vindecă și alină durerile celor care sunt în necaz. Să fiți binecuvântați și să vă păzească Dumnezeu să nu orbiți niciodată! Să aveți ochii mereu ațintiți spre Hristos, Fiul lui Dumnezeu”!

După cuvântul de învățătură, părintele paroh Mircea Maier a mulțumit Chiriarhului pentru bucuria adusă credincioșilor cu ocazia vizitei pastorale efectuată în comunitatea lor parohială.

***

Orașul Buziaș este cunoscut încă de pe vremea romanilor, fiind atestat documentar în sec. XIV. Datorită condițiilor naturale favorabile, cu bogate izvoare de ape minerale, dar și un climat blând, Buziașul a fost recunoscut ca potențial centru balnear, fiind declarant în 1839 stațiune balneară. În 1911, Buziașul este declarat, oficial, stațiune balneoclimaterică, cu statutul de stațiune de tratament cardio-vascular.

Comentarii Facebook


Știri recente