IPS Ioan: Ferice va fi de omul pe care îl va găsi Hristos în post și rugăciune!

IPS Ioan în Parohia Termia Mare

Mitropolitul Banatului le-a vorbit duminica aceasta credincioşilor din Parohiei Teremia Mare despre vindecarea copilului lunatic. Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a evidenţiat, în omilia rostită după Sfânta Liturghie, importanţa postului şi rugăciunii în privinţa dobândirii vindecării sufleteşti şi trupeşti.

Făcând referire la textul evanghelic, ierarhul a făcut o comparaţie între societatea de acum şi cei ce îl aşteptau pe Hristos să coboare de muntele Taborului ca să vindece pe acel copil şi a subliniat faptul că în ambele cazuri se înregistra o tensiune şi o stare de ceartă.

Auzind părinții acestui copil despre minunile pe care le face Hristos, s-au dus la El cu nădejdea că le va vindeca copilul. L-au căutat pe Hristos și nu l-au aflat; era sus, pe Muntele Taborului, împreună cu Tatăl cel Ceresc, împreună cu Moise și Ilie, întru desfătare cerească. Jos, la poalele muntelui, erau o mulțime de oameni care Îl așteptau pe Hristos, dar se certau între ei.

După câte se vede, și astăzi există ceartă în familie, în societate, dar și între popoare. Dumnezeu să alunge cearta din familie, cearta dintre popoare și să-L așteptăm pe Hristos în post și rugăciune! Ferice va fi de omul pe care îl va găsi Hristos în post și rugăciune!, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

Hristos a venit pe pământ să aducă mântuire şi alinarea suferinţelor noastre a punctat ierarhul în predica din 13 august 2017.

Cum era inima acelei mame, văzându-și copilul ei cu epilepsie, neputând vorbi niciodată cu el, iar el neauzind vreodată blânda voce a mamei sau cântecul cu care îl legăna mama lui ori frumosul cântec al păsărilor cerului? Pentru el s-a pogorât Hristos din cer. Pentru unul ca acesta a lăsat Fiul lui Dumnezu tronul dumnezeirii Sale și a venit pe pământ, să șteargă de pe obraz lacrima acelei mame atât de greu încercate.

La final, toți credincioșii prezenți au mers în procesiune până în centrul comunei unde se construieşte un nou lăcaş de cult. Acolo, Chiriarhul Banatului, împreună cu soborul de preoți, a oficiat Acatistul Adormirii Maicii Domnului, cerând ajutorul Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu în ampla lucrare de ridicare a noii biserici, informează Răzvan Fibişan de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente