IPS Ioan: Doamne, noi toți te așteptăm pe Tine să vii iarăși să ridici suferința, durerea și necazul din popor!

În a treia duminică din postul Nașterii Domnului, IPS Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a rostit un cuvânt de învățătură în Catedrala Mitropolitană din Timișoara. În cele menționate în predică, ierarhul a evidențiat faptul că ajutorul primit de om vine întotdeauna de la Dumnezeu, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Când cobora Hristos din Galileea spre Ierusalim trebuia, în general, să ocolească Samaria, pentru că cei din Samaria nu-i iubeau pe galileeni și nici pe iudei, întrucât samarinenii se îndepărtase de Legea dată de Dumnezeul lui Moise pe Sinai. Însă, Hristos știind că este ultimul Său drum pe malul Iordanului a avut o motivație dosebită să intre și în Ierihon. Acolo îl aștepta cineva care dorea foarte mult să-L întâlnească. Era un orb. Doamne, noi toți te așteptăm pe Tine să vii iarăși să ridici suferința, durerea și necazul din popor!, a spus Mitropolitul Banatului.


Simbol al orașului și al Banatului, Catedrala Ortodoxă din Timișoara este un monument de artă emblematic, ce impresionează prin specificul ei architectural și pictural. În luna octombrie a acestui an s-au împlinit șapte decenii de când monumentalul lăcaș de cult a devenit Catedrală mitropolitană.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente