IPS Ioan de Rustavi în pelerinaj la mănăstiri vâlcene: Oriunde este Biserica acolo şi casa noastră

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi, delegatul Preafericitului Părinte Ilia II, Patriarhul Catolicos al Georgiei, împreună cu ierarhi români și georgieni a vizitat joi, 29 septembrie 2016, mănăstirile Dintr-un Lemn și Govora, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La Mănăstirea Dintr-un Lemn, Mitropolit de Rustavi a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul  Râmnicului.

În cuvântul de bun-venit adresat oaspeților, Înaltpreasfinția Sa a prezentat istoricul mănăstirii vâlcene.

Mănăstirea are o tradiţie monahală veche, prima biserică, din lemn fiind construită în jurul anului 1510. De atunci viaţa monahală a  aşezământului nu s-a curmat niciodată, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La rândul său,  Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a mulțumit  Arhiepiscopului Râmnicului pentru ospitalitate.

Am simţit bucuria cu care am fost întâmpinaţi și găzduiți în România. Aici, ne-am simţit ca acasă şi aşa este şi firesc pentru că oriunde este Biserica acolo şi casa noastră, a spus ierarhul georgian.

Pelerinajul a continuat la Mănăstirea Govora unde Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a prezentat misiunea culturală desfășurată aici de-a lungul veacurilor.

Vestita Pravilă de la Govora, a lui Matei Basarab, a fost un adevărat îndreptar pentru preoţii şi pentru credincioşii din aceste locuri. De asemenea, pe lângă tipografie, aici a existat şi o școală de copişti, a spus ierarhul român.

În cuvântul rostit la Mănăstirea Govora, ierarhul georgian a vorbit despre legăturile dintre Biserica României și Biserica Georgiei.

Tradiția noastră, a Bisericii Georgiene, spune că întemeietorul creştinătăţii din ţara noastră a fost Sfântul Apostol Andrei, aşa cum a fost şi în România. De aceea legăturile noastre sunt vechi, avem aceleași rădăcini şi credem în acelaşi Dumnezeu, a evidențiat Înaltpreasfinția Sa.

Vezi și:

Oaspeți de seamă în pelerinaj la mănăstiri vâlcene – Basilica.ro

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente