IPS Ioan a slujit la hramul Mănăstirii Luncanii de Sus | Orbul a primit darurile Luminii Învierii lui Hristos, spune Ierarhul

IPS Ioan

Anul acesta, în duminica a 6-a după Paști, Biserica Ortodoxă i-a cinstit pe Sfinţii Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena. Cu acest binecuvântat prilej, Mănăstirea Luncanii de Sus, din Judeţul Timiş, şi-a cinstit ocrotitorii spirituali.

La bucuria obștii monahale și a numărului mare de pelerini, veniți din Timișoara, Lugoj și din satele aflate în proximitatea mănăstirii, a luat parte Înaltpreasfințitul Părinte Ioan. Mitropolitul Banatului a oficiat, în biserica lăcaşului monahal, Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Mitropolitul Banatului a explicat pericopa evanghelică duminicală, vorbind despre puterea taumaturgică a lui Hristos asupra orbului din naștere, informează Răzvan Fibişan de la Biroul de Presă al Eparhiei Timişoarei.

În exortația sa, Ierarhul a evidențiat faptul că acest orb nu a primit de la Hristos numai lumina ochilor trupești, ci chiar mintea, inima și voința acestuia au fost luminate, primind astfel în ființa sa, cu anticipație, darurile Luminii Învierii lui Hristos.

La final, Părintele Mitropolit Ioan a conchis că toți aceia care vor asculta cuvintele Evangheliei lui Hristos, vor primi, ca rod al ascultării necondiționate, vederea lui Dumnezeu.

După omilie, Chiriarhul Banatului, împreună cu soborul slujitor, a mers la mormântul arhimandritului Ieronim Stoican, fostul duhovnic al acestui așezământ, unde a oficiat Slujba Parastasului.

Mănăstirea Luncanii de Sus a fost înființată în anul 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae. Piatra de temelie a fost aşezată în data de 12 august 2001 de Preasfințitul Părinte Lucian, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…