IPS Ioachim: Singurătatea este o mare suferință pentru că nu ne mai regăsim cu celălalt în Dumnezeu

Deși suntem mulți într-o cetate, nu ne odihnim, nu ne regăsim în celălalt, nu mai vedem chipul lui Dumnezeu-Iubire, pe care L-a sădit în noi, în perspectiva asemănării cu El, a spus Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în predica rostită duminică.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a coliturghisit în data de 8 octombrie 2017 în Catedrala Sfânta Cuvioasă Parascheva din Roman, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Reflectând asupra textului evanghelic duminical, IPS Ioachim a spus că Mântuitorul a înviat pe fiul văduvei din Nain pentru ca aceasta să nu rămână singură pe lume.

Mântuitorul i-a redat mamei pe fiul ei, tămăduind-o de singurătate. Singurătatea este o mare suferință pentru umanitate, pentru omul conștient, a subliniat ierarhul. Deși suntem mulți într-o cetate, nu ne odihnim, nu ne regăsim în celălalt, nu mai vedem chipul lui Dumnezeu-Iubire, pe care L-a sădit în noi, în perspectiva asemănării cu El.

Omul se însingurează, se separă, și astfel nu mai are comuniune cu celălalt și cu Dumnezeu. Să ne rugăm, să păstrăm comuniunea, unitatea de credință, de duh, de pace, de conștiință, ca să ne odihnim în celălalt, în aproapele nostru, a îndemnat la final Chiriarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii, IPS Ioachim a hirotonit diacon pe tânărul teolog Petrea Silviu Daniel, pe seama Capelei Înălțarea Sf. Cruci din cadrul ISU Roman și preot pe diaconul Cecală Ionel, pe seama Mănăstirii Răchitoasa din Protopopiatul Bacău.

La slujbă a participat și un grup de pelerini din parohia Stănișești, Protopopiatul Sascut, care au luat binecuvântare de călătorie de la ierarh și apoi au plecat spre Iași pentru a aduce cinstire moaștelor Sfintei Parascheva, sărbătorită în Biserica noastră în data de 14 octombrie.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente